Angely’s Symphonic deschide ediția a IX-a a Festivalului de Muzică Clasică Simfonii de Vară din Parcul Colțea

Data de 01 iunie 2009 marchează, în cadrul Fundaţiei  Cavalerii Daciei, crearea Orchestrei Angely’s. Calităţile interpretative ale artiştilor instrumentişti, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică,, au condus la un real succes pe scenele din Bucureşti și la lărgirea repertoriului:  muzică românească şi universală, prelucrări folclorice moderne şi clasice, lucrări în primă audiţie, muzică simfonică, de promenadă, duete, arii din opere celebre, muzica pop, rock, jazz, muzică de film.


Scopul formării acestei orchestre a fost şi rămâne păstrarea tradiţiei muzicii instrumentale româneşti şi universale, dar şi promovarea şcolii muzicale din România.   Costumele instrumentiştilor sunt albe, albul fiind simbolul purităţii.

În cadrul concertelor susținute la Festivalul de Muzică Clasică Simfonii de Vară, orchestra Angely’s, dirijată de Marius Cristian Firca, abordează repertorii diversificate, de la miniaturi simfonice şi opusuri orchestrale monumentale, până la repertoriu liric și solistic.

În deschiderea Festivalului de Muzică Clasică Simfonii de Vară, dirijorul Marius Cristian Firca a pregătit un spectacol special, în care evoluează pentru prima dată în acest eveniment, o linie de 10 toboșari, alături de artiștii componenți ai orchestrei Angely’s.

Programul complet al editiei a IX-a a Festivalului Simfonii de Vara il gasiti aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.