Sensibilitate, emoție și precizie. Cvartetul Bella Musica susține primul concert în stagiunea 2018 a Festivalului de Muzică Clasică Simfonii de Vară

Gianina Meragiu, Mirela Dranga, Claudia Carapancea și Gabriela Petre împărtățesc aceeași pasiune pentru muzică, pentru diverse genuri – de la preclasic la contemporan – abordând lucrări ale compozitorilor Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, W.A. Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Bela Bartok, George Enescu și mulți alții. Sunt preocupate în permanență de calitatea interpretării, de îmbogățirea repertoriului și de păstrarea unei cât mai strânse legături cu publicul, prin diverse proiecte muzicale.

Au reprezentat Teatrul Național de Operetă la Budapesta în anul 2008, susținând un recital cu piese din repertoriul românesc, în cadrul Summit-ului NATO, de asemenea au participat la concertul extraordinar al tenorului Alessandro Safina și la lansarea albumului Analiei Selis.

În anul 2017, au concertat împreună cu artistul Florin Chilian, la lansarea albumului Pre@Clasic, album care conține piese ale artistului, reorchestrate în stil preclasic și clasic.

Concertele cvartetului Bella Musica din cadrul Festivalului de Muzică Clasică Simfonii de Vară au o încărcătură emoțională aparte; precizia execuției și abilitățile extraordinare de comunicare dintre artiste sunt rezultatul  multor ore de repetiții, dar și al unei prietenii îndelungate, care se extinde asupra publicului spectator.

 

Programul complet al editiei a IX-a a Festivalului Simfonii de Vara il gasiti aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.