Traffic Strings în Parcul Colțea

Duminica 1 iulie 2018, incepand cu ora 20.30, in Parcul Colțea vă prezentăm un spectacol unic, încărcat de dinamism și totodată sensibilitate, susținut de Traffic Strings.
 
Traffic Strings este un proiect cultural inițiat de Lucian Moraru, care are în componență câțiva dintre muzicienii cei mai valoroși din România din acest moment.
 
TRAFFIC STRINGS CONCERT

Inițial un cvintet de coarde, grupul Traffic Strings își extinde componența și repertoriul, devenind în prezent un octet, în care se regăsesc atât pianul, cât și instrumente tradiționale: naiul și acordeonul.

”Muzica lor nu aparține unei singure perioade sau unei anunite epoci, de aici și numele de Traffic Strings care simbolizează salturile continue pe care aceștia le fac în istoria muzicii. vivaldi și alți compozitori clasici, dar și jazz sau chiar rock li se pare o alegere la fel de potrivită. Trec prin filtrul instrumentelor lor orice îi inspiră și li se pare valoros”

În cadrul concertului din această seară, Traffic Strings au pregătit un program de sorginte tradițională, în care vor aduce în lumină atât instrumentele tradiționale românești precum tilinca, ocarina, cavalul, fluierasul, fluiere ingeminate, naiul cât si piese consacrate ale muzicii culte românești care aparțin compozitorilor G. Enescu, C. Pormbescu, P. Constantinescu, C. Silvestri etc.

Vă invităm să descoperiți folclorul românesc în varianta Traffic Strings, în care muzica tradițională își va păstra conotațiile semantice care  confirmă apartenența la spațiul mioritic, iar execuția partiturilor va evidenția virtuozitatea și abilitățile dobândite asupra instrumentelor de către artiști.

Programul complet al editiei a IX-a a Festivalului Simfonii de Vara il gasiti aici!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.