Orchestra Sinfonia București și dirijorul Florin Totan la Simfonii de Vară

Fondată de dirijorul Florin Totan în 1990, orchestra Sinfonia București a reprezentat, la vremea respective, prima iniţiativă privată, nu numai în muzică, dar şi în cultura românească.

Orchestra este compusă din instrumentiști valoroși ai principalelelor orchestre  bucureștene (Filarmonica “George Enescu”, Orchestra Națională Radio și Opera Națională), cărora li s-au adăugat studenți merituoși ai Universității Naționale de Muzică din București.

Orchestra Sinfonia București are o bogată activitate concertistică, fiind una dintre cele mai apreciate orchestre, atât pe plan național, cât și internațional.

Orchestra Sinfonia București tinde, prin nivelul tehnic al instrumentiștilor, spre ținte de virtuozitate ambițioase. Polcă straussiană sau șlagăr american, muzica dobândește în viziunea lui Florin Totan și a orchestrei sale o distincție naturală.

De la debutul festivalului de muzică clasică Simfonii de Vară, orchestra Sinfonia București, sub bagheta dirijorului Florin Totan, a susținut peste 40 de concerte în Parcul Colțea.

Programul complet al editiei a IX-a a Festivalului Simfonii de Vara il gasiti aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.