Baschet 3 x 3 în Sectorul 3, 10-12 august 2018

Baschet 3×3 în Sectorul 3 este un turneu pentru copii și juniori cu înscriere gratuită, dedicat categoriilor de vârstă Baby Mixt (U10), Mini Băieți și Fete (U12), U14 Băieți și Fete și U18 Băieți și Fete.

40 de echipe se vor întrece în acest sfârșit de săptămână, la competiția organizată în incinta Park Lake Shopping Center.

Baschet 3 x 3 în Sectorul 3 promite să aibă toate ”ingredientele” unui eveniment care nu poate trece neobservat:

Originalitate – pentru că este un proiect nou, bazat pe un sport rapid, foarte competitiv, cu un spațiu mic necesar pentru desfășurare, comparativ cu alte sporturi;

Autenticitate – pentru că turneele de baschet 3×3 pot fi organizate în zonele centrale ale orașelor, în locuri importante și care definesc orașele, precum și în spații comerciale;

Accesibilitate – pentru că aria de cuprindere a baschetului 3×3 este foarte largă. oricine poate participa la competiție, indiferent de vârstă, sex, origine sau statut social. Regulile jocului sunt simple, iar echipamentul participanților nu presupune costuri mari;

Distracție – pentru că turneele de baschet 3 x 3 sunt adevărate festivaluri de cultură urbană, care includ sport, muzică, entertainment și concursuri pentru jucători și spectatori;

Promovarea orașului gazdă – pentru că statisticile arată că aproape jumătate dintre participanți vin din alte zone ale țării sau chiar din afara ei.  Acoperirea foto-video a turneelor de baschet 3 x 3 reprezintă o modalitate de promovare a orașului gazdă, în mod special în rândul tinerilor.

Numit de către oficiali  ”cel mai popular sport urban de echipă” și practicat în întreaga lume de aproximativ 250 milioane de persoane, baschetul 3 x 3 este unul dintre cele mai practicate sporturi și în România.

In anul 2014, România a obținut locul I la Campionatele Europene cu echipa de băieți (U18), iar în anul 2016 fetele au obținut medalia de argint la același campionat.

Sportivul Radu Petrescu a fost desemnat cel mai bun sportiv din lume la categoria juniorilor sub 18 ani la baschet 3 x 3, potrivit clasamentului mondial la această specialitate, dat publicității de către Federația Internațională de Baschet, la începutul anului 2018. Pe locul al treilea se află un alt jucător român, Victor Bogdan, coechipier cu Radu Petrescu în naționala U18 a României, care a ocupat locul 8 la Mondiale și locul 9 la Campionatele Europene în anul 2017.

 

În zilele de 11 și 12 august va avea loc în același spațiu și a șaptea ediție a Turneului Internațional de Baschet 3×3, care va reuni echipe de top din clasamentul mondial FIBA 3×3. 16 echipe din 12 țări, la masculin și 8 echipe din 7 țări la feminin, vor lupta pentru premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Ambele campioane mondiale în baschetul 3×3, Serbia, la masculin și Italia, la feminin vor fi prezente la București. Cele două echipe au cucerit medaliile de aur la FIBA 3×3 World Cup, care a avut loc în luna iunie în Filipine.

Atât în competiția masculină cât și în cea feminină, România va avea câte două reprezentante. Naționalele României, care se pregătesc pentru Campionatul European din septembrie, vor lua parte la eveniment alături de cele mai bine clasate echipe în circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, Rahova’s Finest la masculin și Agro Squad la feminin. Cel mai bun jucător de baschet 3×3 din lume, Dusan Bulut, împreună cu echipa sa tradițională, Novi Sad Al Wahda, va participa pentru a patra oară la turneul de la București, unde deține două titluri.

Până la Jocurile Olimpice de la Tokio din anul 2020, unde baschetul 3 x 3 se va juca pentru prima dată în calitate de disciplină olimpică, le urăm succes tuturor participanților și vă așteptam în acest sfârșit de săptămână la Park Lake Shopping Center.

Informații complete despre turneu și evenimentele viitoare găsiți pe www.3la3.ro 

 

Baschet 3 x 3 în Sectorul 3 este un proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, declarat câștigător în urma selecției de proiecte cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local pe anul 2018 și este organizat de Asociația Club Sportiv Promotion, cu sprijinul Park Lake Shopping Center, Raiffeisen Bank, Nike, SportLoft.com, Gatorade, PRO Fm, World Class, Pep&Pepper și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.