Flori pentru suflet.Remember Florian Pittiș 8-9 iunie 2019, Parcul Titan, 17.00-22.00

”Flori pentru suflet. Remember Florian Pittiș” este un eveniment conceptual, organizat de Primăria Sectorului 3 pentru a-l sărbători pe cel care reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber – Florian Pittis.
Inițiativa Primariei Sectorului 3 de a-l omagia pe Florian Pittiș este importantă pentru că le permite astfel generațiilor mai tinere să descopere un simbol al culturii românești. Florian Pittiș a crezut mereu în tineri și și-a propus să le ofere modele celor setoși de cultură și care nu sunt dispuși să ia totul de-a gata. A inspirat generaţii întregi să citească, să gândească, să trăiască frumos.Conceput ca un eveniment de stare, în care muzica și poezia se împletesc cu proiecții video, fiecare seară de spectacol reunește artiști legați indisolubil de Florian Pittiș sau cărora acesta le-a marcat destinul artistic.

Florian Pittiș nu este simbolul unei anumite generații, el este simbolul pasiunii, al curajului, al frumosului. El a excelat în tot ceea ce a făcut, a fost un “one man show”, un “uomo universale”. Vocea lui a devenit emblematică pentru „Teleenciclopedia”. La radio, a realizat numeroase seriale şi emisiuni dedicate muzicii. A făcut roluri memorabile în teatru și a fost un regizor apreciat. A jucat în filme, a făcut teatru radiofonic şi emisiuni de divertisment, a cântat şi a înflăcărat toata țara recitând. A făcut parte din formaţia Pasărea Colibri și a înființat Radio 3 Net, primul post de radio care a emis exclusiv pe internet.
Flacăra aprinsă în conștiința noastră de Florian Pittis continuă să ne lumineze viețile. Florian Pittis a deschis în noi o ușă prin care continuă să curgă toate valorile pe care ni le-a aratat.  Astfel, fiecare dintre noi, public și artisti, continuăm această istorie pe care Florian Pittis a sădit-o în noi, iubind muzica, poezia, rock-ul, cărțile, libertatea de a gândi.

Meteorologii spun că nu e nicio șansă să fim ocoliți de ploaie, dar asta nu ne-a oprit până acum. Dacă la finalul acestor două zile de eveniment, veți simți în suflete fericire, drag de teatru, muzică și poezie, înseamnă că ”povestea” lui Florian Pittis rămâne deschisă.

Sfârșitul nu-i aici…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *